Saksanhirvi

Punahirvi,
Säkäkorkeus: 1,20 – 1,50 m
Paino: 100 -255 kg
Pituus: 1,7 -2,60 m

Voit vuokrata trofeita, tai ostaa sen omaksesi!

Tuotetunnus (SKU): saksanhirvi Osasto:

Kuvaus

Red deer,
Saksanhirvien hiivintämetsästys, tapahtuipa se sitten Keski-Euroopan metsissä tai Viron saaristoissa on metsästyskokemus, joka jokaisen suurriistan metsästäjäksi itseään kutsuvan tulee ainakin kerran elämässään kokea. 
Saksanhirven kiima-aika, jonka huippu Manner-Euroopassa ajoittuu syyskuulle ja Virossa lokakuulle, on paras aika päästä todistamaan urosten taisteluita ja mahtipontista mylvintää niiden puolustaessa reviireitään. Alueiden uros populaatio on aina tarkoin seurattu ja metsästys kohdistuu tarkoin valikoituihin yksilöihin, jotka jo ovat luovuttaneet vahvat geeninsä alueen perimään tai ovat sarvimateriaaliltaan selvästi heikompia. Kasvuiässä olevien vahvojen urosten ampumista pyritään aina välttämään. Saksanhirven metsästys tapahtuu aina kokeneen oppaan kanssa, joka pystyy arvioimaan onko tavoitettu uros sopiva kaadettavaksi.
Varsinkin pohjoisemmilla levinneisyysalueillaan saksanhirvet käyvät talvella aktiivisesti riistapelloilla ja ruokintapaikoilla. Saksanhirvikannan hyvinvointiin vaikuttaa paljon myös metsästyksen kohdistaminen sopiviin yksilöihin, sillä laumaeläimenä väärien urosten ampuminen saattaa pahimmillaan aiheuttaa lauman hajoamisen, joka osaltaan altistaa yksinäiset eläimet pedoille.